Drie nieuwe spelers voor Helmond Sport

Bron: Marco Oomen Fotografie

Helmond Sport heeft maar liefst drie nieuwe spelers aan haar selectie toegevoegd. Het gaat om Rowen Koot, Lance Duijvestijn en Karim Loukilli.

Rowen Koot moet de nieuwe eerste doelman van Helmond Sport worden. De 21-jarige keeper komt transfervrij over van Fortuna Sittard. Koot maakte nog geen minuten in het betaald voetbal. Bij Fortuna Sittard was hij de reserve doelman. In Helmond tekende Koot een eenjarig contract.

De 21-jarige Duijvestijn komt transfervrij over van ADO Den Haag waar zijn contract was afgelopen. De middenvelder maakte het afgelopen seizoen met Jong ADO Den Haag indruk in de Derde Divisie Zondag. Als middenvelder scoorde hij 11 keer in 21 duels. Voor Duijvestijn lag in Helmond een eenjarig contract klaar. Helmond Sport heeft een optie voor nog een jaar.

Ook voor Karim Loukilli lag een eenjarig contract met optie op nog een jaar klaar. De 23-jarige Loukili moet Helmond Sport-coach Wil Boessen van aanvallende impulsen voorzien. Loukili kwam eerder uit voor de opleidingen van ADO Den Haag en FC Utrecht. Via het Marokkaanse Chabab Rif Al Hociema belandde hij afgelopen seizoen bij Jong Sparta in de Tweede Divisie. In de winterstop volgde de overstap naar het Duitse 1. FC Phönix Lübeck (Oberliga). Nu keert hij weer terug naar Nederland.