Droomtransfer: Doelman Almere City naar Noorse topclub

Credits: Glimt.no

Almere City raakt doelman Joshua Smits kwijt aan de Noorse topclub FK Bodø/Glimt. De club eindigde afgelopen seizoen als  tweede achter de ongenaakbare kampioen Molde FK. Smits kan zich met Bodø/Glimt opmaken voor een avontuur in de Europa League.

,,Ik ben blij dat ik de kans krijg om op het hoogste niveau van Noorwegen en in de voorronde van de Europa League te mogen spelen”, reageert Smits op de website van Almere City. ,,Een mooi podium om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik wil iedereen bij Almere City FC – staf, spelers, kantoorpersoneel en supporters – heel erg bedanken voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven in de afgelopen seizoenen. Almere City FC is een fantastische club, waar ik een hele fijne tijd heb gehad. Ik hoop de club snel in de Eredivisie te zien.”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Deze transfer is mooi voor speler en club. Joshua heeft in het begin pech gehad met blessures, maar vanaf het moment dat hij blessurevrij was heeft hij bewezen een betrouwbare doelman te zijn voor de club. Door hard te werken en te presteren heeft hij deze kans gekregen. Ook wil ik een compliment geven aan de stafleden, die altijd vertrouwen in hem zijn blijven houden en hem hebben ontwikkeld tot de keeper die hij nu is. Wij wensen Joshua veel succes met zijn nieuwe uitdaging in Noorwegen. Almere City FC heeft direct geschakeld en verwacht de opvolger van Joshua snel te presenteren.”

De 27-jarige Smits speelde sinds januari 2018 voor Almere City. De club uit Flevoland krijgt voor Smits een kleine transfersom, hij had namelijk nog een contract tot de zomer van 2021. Eerder kwam hij uit voor FC Oss en NEC.