Droomtransfer voor verdediger Telstar

Foto: Marco Oomen Fotografie

Van Telstar naar de Serie A. Benaissa Benamar lijkt op korte termijn de overstap te maken naar Sassuolo. De Serie A club is het met Telstar al eens over de transfervoorwaarden.

Benamar lijkt gisteren zijn laatste wedstrijd voor Telstar te hebben gespeeld. In het laatste profduel met toeschouwers won Telstar met maar liefst 6-1 van FC Den Bosch. Na afloop werd Benamar gevraagd naar zijn aanstaande transfer. “Ik weet niet of je me al kunt feliciteren, want het is nog niet helemaal rond. We gaan kijken wat deze week brengt. Ik hoop dat het rondkomt. Het ligt nog bij de clubs, die er nog niet helemaal uit zijn”, aldus Benamar in gesprek met FOX Sports.

De 23-jarige Benamar vervolgt: “Het is een makkelijke keuze. Het is de Serie A, een topcompetitie met topspelers. Echt een stap hogerop. Het speelt ongeveer anderhalve maand. Toen hoorde ik dat ze me zouden volgen. Nu zijn we hier. Ik had de ambitie en het is mooi dat de club interesse in me had. Er zijn andere clubs geweest, maar die hebben niet doorgepakt. FC Volendam werd genoemd, maar heeft ook niet doorgepakt.”

De rechtsbenige verdediger werd geboren in Marokko maar groeide op in Nederland. Benamar versleet de afgelopen jaren een groot aantal clubs maar is bij Telstar definitief doorgebroken. Eerder kwam Benamar al uit voor (de jeugd van) FC Volendam, ADO Den Haag, FC Twente en het Marokkaanse Ittihad Tanger. De teller staat voor de centrale verdediger op 28 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar ontvangt voor Benamar een bescheiden transfersom.