Druk op Mike Snoei neemt verder toe

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De Graafschap moet weer even pas op de plaats maken. Vandaag werd er in en tegen Eindhoven met 3-2 verloren. Daarmee wordt de druk op trainer Mike Snoei en zijn selectie groter. Het staat vierde in de Keuken Kampioen Divisie.

De Superboeren hebben het de afgelopen sowieso namelijk lastig in de Keuken Kampioen Divisie. In de afgelopen vijf duels werd door de ambitieuze club uit Doetinchem maar liefst drie keer verloren. Naast FC Eindhoven verloor men op eigen veld van Cambuur (0-2) en FC Volendam (2-5). Tussendoor werd wel gewonnen van NAC Breda (1-0) en hekkensluiter FC Dordrecht (0-2).

Begin dit weekend kwam De Gelderlander al met een opiniestuk over Mike Snoei. De titel van het artikel was luid en duidelijk: “De Graafschap-trainer Snoei roept weerstand op als nukkig uithangbord”. Daarbij haalt de krant naast zijn nukkige uitstraling ook diens vervelende reacties in de media én het ondermaatse voetbal aan. Bij de Doetinchemse achterban staat Snoei er dan ook niet lekker op.

Mike Snoei zal snel resultaten nodig hebben om het tij te doen keren. De komende twee wedstrijden lijken daarbij cruciaal te zijn. Vrijdag gaat De Graafschap op bezoek bij MVV. Een week later ontvangt het op de eigen Vijverberg Jong Ajax.