Drukke weken voor FC Emmen

Bron: Eredivisie CV

Er zijn nog een groot aantal vraagtekens bij de selectie van FC Emmen voor 2020-2021. Toch hoopt Emmen-voorzitter Ronald Lubbers deze week al meer duidelijkheid te krijgen over ‘een aantal spelers’, zo laat hij weten aan RTV Drenthe.

“Wellicht komt er deze week al wel wat duidelijkheid over een aantal spelers”, aldus Lubbers in gesprek met RTV Drenthe. “Het is duidelijk dat we Filip Ugrinic en Kerim Frei willen behouden, we hebben ook een optie tot koop op deze spelers, maar de situaties van beide spelers zijn compleet anders. Ja, Kerim is aanzienlijk duurder. Maar dat is niet het enige verschil. Als het gaat om Filip praten we rechtstreeks met de club (het Zwitserse FC Luzern, red) en als het gaat om Kerim dan niet, dan moeten we ons richten tot een zaakwaarnemer. Maar ik ben er wel positief over.”

FC Emmen huurde Frei eind januari van het Turkse Istanbul Basaksehir. De Zwitser maakte in slechts vier duels een grote indruk en dat smaakt voor FC Emmen naar meer. Tegelijkertijd is ook duidelijk geworden dat FC Emmen op zoek moet naar een nieuwe linksback. Lorenzo Burnet ging niet akkoord met een nieuw aanbod. De 29-jarige back gaat op zoek naar een nieuwe club. Lubbers: “Hoe het verder gaat weet ik niet, maar we kijken wel duidelijk naar een andere linksachter.” Volgens RTV Drenthe behoort een terugkeer van Caner Cavlan, nu uitkomst voor Austria Wien, tot de opties. In Oostenrijk komt hij niet verder dan het tweede elftal.

Ook over andere spelers volgt snel duidelijkheid, zo ook over Robbert de Vos en Desevio Payne. “De Vos heeft inmiddels van ons gehoord dat ie kan blijven tegen bepaalde voorwaarden. De bal ligt nu bij hem”, aldus Lubbers tegenover RTV Drenthe. “Voor Payne is er ook eventueel nog wel toekomst bij ons, maar dan zal hij wel in zichzelf moeten investeren.”

Wie kan vertrekken is Matthias Hamrol. De 26-jarige Duitser werd vorig jaar zomer nog gepresenteerd als de nieuwe eerste doelman. De keeper raakte al snel geblesseerd en verloor vervolgens de strijd van good-old Dennis Telgenkamp. Lubbers: “Op basis van het afgelopen seizoen wordt het misschien voor hem lastig om een nieuwe club te vinden, maar ik kan me ook niet voorstellen dat nog een compleet seizoen op de bank iets is waar hij voor kiest op deze leeftijd.”