Duitse club Tom Boere in zwaar weer

Opvallend nieuws uit Duitsland. Het is nog maar de vraag of Türkgücü München het seizoen in de Derde Bundesliga kan afmaken. De grootste investeerder in de club, Hasan Kivran, vertrekt namelijk. Kivran had 89% van de aandelen in bezit. Een opvolger is nog niet gevonden.

Er is volgens de club een reële kans dat het seizoen van Türkgücü München in de Derde Bundesliga voorbij is. De club zal voor eind januari een opvolger van Kivran moeten vinden. Lukt dat niet, dan betekent het dat Türkgücü München weer afglijdt op de voetballadder.

De afgelopen seizoenen maakte Türkgücü München reuzesprongen in het Duitse voetbal. De club met Turkse roots groeide in populariteit en de weg naar de Tweede Bundesliga lag open. Het stond nu na zestien duels als promovendus op een knappe achtste plaats. Het doel was om in 2023 in de Tweede Bundesliga te spelen én de tweede club van München achter Bayern te zijn.

Afgelopen zomer verruilde Tom Boere juist Uerdingen voor Türkgücü München. De voormalig speler van KAA Gent, FC Eindhoven, TOP Oss en FC Twente begon het seizoen nog als basiskracht. De voorbije drie wedstrijden zat Boere al niet meer bij de selectie. Boere heeft in München nog een contract tot het einde van het seizoen. Mogelijk dat de aanvaller al eerder een transfervrije status krijgt.