Eagles halen Van Kippersluis terug naar Nederland

Credits: Marco Oomen Fotografie

Kevin van Kippersluis keert terug naar Nederland. De afgelopen periode was de buitenspeler actief in Indonesië, Spanje en net voordat corona heel de wereld in bedwang hield leek Zweden zijn volgende bestemming. Het wordt voor de 26-jarige Van Kippersluis echter Go Ahead Eagles.

In Deventer lag voor de linkspoot een eenjarig contract klaar, met een optie voor nog eens een tweede seizoen. Van Kippersluis voetbalde voor FC Volendam en SC Cambuur. In de zomer van 2019 volgde de verrassende overstap naar het Indonesische Persib Bandung. “De beleving van de mensen daar is niet te vergelijken met die in Europa”, vertelt hij nu op de website van Go Ahead Eagles. “Dat geldt positief – we werden bijvoorbeeld regelmatig door duizenden mensen uitgezwaaid op het vliegveld – maar ook wat minder positief: stenen tegen de bus, supportersrellen waarbij mensen overleden… Ik heb mijn ogen uitgekeken.”

En toen volgde de overstap naar Spanje. Van Kippersluis vervolgt: “Het voetbal in Indonesië is meer rennen en vliegen; tactiek is niet zo belangrijk. De Segunda División in Spanje leek me wat dat betreft een betere keuze. Het begin bij CD Badajoz was prima, met onder meer een assist in de beker tegen Granada uit de Primera División. Helaas werd de trainer die mij gehaald had al snel ontslagen. De nieuwe trainer had me niet nodig. Ik moest weg, terwijl de transfermarkt op de meeste plekken al gesloten was.”

Zijn derde buitenlandse bestemming in één jaar moest AFC Eskilstuna gaan worden totdat de wereldwijde corona uitbraak roet in het eten ging gooien. “Ja, toen kwam corona”, verzucht hij. “De start van de nieuwe competitie werd uitgesteld, dus het enige wat ik kon doen was fit blijven.” Van  Kippersluis viel afgelopen weekend nog in bij Eskiltuna. Van Kippersluis: “Ik viel in, in de wetenschap dat ik de volgende dag naar Nederland zou vliegen voor een medische keuring bij Go Ahead Eagles. Eskilstuna kampte met een spelerstekort, dus de trainer wilde nog één keer een beroep op mij doen. ‘Nou, prima’, zei ik”.

Van Kippersluis gaat nu weer aan de slag in Nederland, Go Ahead Eagles wordt de volgende stap in zijn loopbaan. “Ik wil weer gewoon alleen aan voetbal denken, stappen maken en hopelijk weer tot de betere spelers in de competitie gaan behoren. Go Ahead Eagles is een fantastische club om dat voor elkaar te krijgen. Een heel mooi stadion met een heerlijk sfeertje. Beetje Indonesisch? Nou, ik vind het meer Engels. Klein Liverpool.”

Bij Go Ahead Eagles wil Van Kippersluis stappen maken. “Ik heb met FC Volendam en SC Cambuur elk jaar de Play-Offs gehaald. Maar geen van die zes keren werd promotie afgedwongen. Daar wil ik bij Go Ahead Eagles natuurlijk graag verandering in brengen. Als ik naar mezelf kijk wil ik graag in de dubbele cijfers eindigen qua doelpunten, net als in mijn laatste seizoen bij FC Volendam en SC Cambuur.”

Ook technisch manager Paul Bosvelt is blij: “Kevins scorende vermogen is een van de redenen waarom we hem aantrekken”, legt hij uit. “Daarnaast is hij ervaren en kan hij op meerdere posities uit de voeten; als buitenspeler, maar ook op tien. Aangezien we met een smallere selectie gaan werken dan voorgaande jaren, is dat een extra pre. Vorig jaar hebben we ook al gesproken met Kevin, maar toen wilde hij graag de stap naar het buitenland maken. Uiteindelijk blijf je zo’n speler dan volgen en dat heeft nu gelukkig wel geresulteerd in deze verbintenis.”