Ebecilio heeft geen trek in VVV en wil nieuw avontuur

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

Lorenzo Ebecilio speelde de afgelopen maanden in Japan voor Jubilo Iwata. Een terugkeer naar Nederland lonkte. Toch voelt de 29-jarige aanvaller meer voor een nieuwe buitenlands avontuur.

Al sinds januari 2013 speelt Ebecilio in het buitenland. Hij trok toen van Ajax naar Metallurg Donetsk in de Oekraïne. Later zou zijn voetbalnomadebestaan hem ook brengen bij FK Qabala, Mordovia Saransk, Anzhi Makhachkala, APOEL Nicosia, Rode Ster Belgrado en de afgelopen maanden dus Jubilo Iwata.

Nu zou VVV Venlo een poging hebben gewaagd. VVV Venlo is dringend op zoek naar een extra aanvaller. Om die reden benaderde het ook de eveneens transfervrije Rajiv Van La Parra. Volgens Voetbal International hoeft VVV Venlo in ieder geval niet meer te denken aan Ebecilio. Die geeft de voorkeur aan een nieuw buitenlands avontuur.

Er is voldoende belangstelling voor de aanvaller. Er is interesse uit Saoedi Arabië, Zuid-Korea en Indonesië. Al-Qadisiya is nadrukkelijk in de markt. Dat geldt ook voor Bali United. Bij de Indonesische topclub staan ook Melvin Platje en Stefano Lilipaly onder contract.

Lorenzo Ebecilio en Rajiv Van La Parra behoren beide tot de top 10 transfervrije Nederlandse spelers. Benieuwd wie er nog meer in staan?