Effectief Rangers smijt Willem II uit Europa

Goed voetballen en toch met ruime cijfers verliezen. Het was het verhaal vanavond voor Willem II. De Tilburgers verloren terecht, maar zeer geflatteerd van Rangers FC. Het werd in Tilburg 0-4 voor het elftal van manager Steven Gerrard.

Willem II begon in haar eerste Europese thuiswedstrijd in vijftien jaar sterk. Het had via Vangelis Pavlidis ook een enorme kans op de openingstreffer. De inzet van de Griekse aanvaller eindigde echter op de lat. Persoonlijke fouten zouden Willem II al snel op ruime achterstand zetten. Miquel Nelom leidde een strafschop in welke benut werd door James Tavernier. Twee minuten later stond het al 0-2. Toen ging Robbin Ruiter opzichtig op de fout bij een houdbaar afstandsschot van Ryan Kent. De aanvaller kent in Nederland vooral bekendheid van zijn cards in de populaire game FIFA 20. De oud-jeugdspeler van Liverpool was vandaag één van de grote smaakmakers.

Na de 0-2 was het duel eigenlijk gespeeld. Willem II kon geen vuist maken. Na rust zou Rangers FC nog maar eens laten zien een stuk effectiever te zijn dan Willem II. Verdediger Filip Helander tekende voor de 0-3 en de 0-4. Zelfs een thuisdoelpunt in Europa was Willem II niet gegund. Een goal van Pavlidis werd terecht afgekeurd.

Rangers FC zal het nu in de laatste voorronde van de Europa League gaan opnemen tegen Galatasaray. De Turkse topclub was vandaag met 2-0 te sterk voor Hajduk Split. Ryan Babel tekende voor één van de twee goals.