Eigenaar Fortuna Sittard openhartig over transfers

De eigenaar van Fortuna Sittard, Isitan Gün, is trots op de prestaties van zijn club op de transfermarkt. Gün stelde in gesprek met de Turkse krant Fanatik dat Fortuna Sittard de afgelopen drie jaar een positieve transferbalans van ruim zes miljoen euro hebben ontwikkeld.

Zelden was een eigenaar van een Nederlandse club zo open en eerlijk over transfersommen als Gun in gesprek met Fanatik. “Met een klein budget hebben we in drie jaar tijd zes miljoen euro winst gemaakt. We verdienden drie miljoen euro aan het vertrek van Perr Schuurs naar Ajax, met een doorverkooppercentage van vijftien procent. De huidige marktprijs van Perr, een speler die ons niets heeft gekost, ligt nu rond de twintig miljoen euro.” Dat bedrag ligt overigens fors hoger dan wat het gezaghebbende Transfermarkt Schuurs op bepaald. Daar staat Schuurs voor 6.3 miljoen euro in de boeken.

Isitan Gün ging ook uitgebreid in op de transfers van deze zomer. Gün: “We hebben Mark Diemers voor anderhalf miljoen euro plus bonussen aan Feyenoord verkocht. We hebben 80.000 euro voor hem betaald. En we hebben Amadou Ciss voor 160.000 euro opgehaald in de derde divisie van Frankrijk en voor 1,2 miljoen euro verkocht aan Amiens. Tel uit hoeveel potentie we hebben met een groter budget.”

Fortuna Sittard kijkt zelf ook naar buitenkansjes. De volgende groeibriljant zou uit Zuid-Europa moeten komen. Gün tegenover Fanatik: “Er is een zeventienjarige speler in Italië die we een jaar lang hebben bekeken. Een talent dat in de toekomst de wereld gaat veroveren. Het doel is om hem hier te krijgen voordat iemand anders hem vindt. Het zou een spectaculaire transfer zijn.” Overigens is Gün nog altijd in gesprek met de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali over investeringen in Fortuna Sittard.