‘Eigenaar Fortuna Sittard overweegt ontslag Hofland’

Ook gisteren wist Fortuna Sittard niet te winnen tegen PEC Zwolle (2-2). Daarmee wordt de positie van Kevin Hofland langzaam onhoudbaar.

Afgelopen zomer investeerde Fortuna Sittard voor haar begrippen fors in de selectie. Er werd al ambitieus gesproken over een plekje in de middenmoot, misschien wel de subtop van de Eredivisie. Daar moet men nu toch pas op de plaats maken. Na acht gespeelde duels staat de teller voor Fortuna Sittard pas op drie punten. Daarmee staat Fortuna Sittard laatste in de Eredivisie. In plaats van de strijden om een plekje met Willem II, Heracles Almelo en FC Groningen strijdt het vooralsnog met FC Emmen en Sparta Rotterdam om de onderste posities.

Volgens Voetbal International overweegt eigenaar Isitan Gün vanwege de teleurstellende resultaten nu ook in te grijpen. Daarbij moet Gün nog wel anderen binnen de club mee krijgen. Waar de Turkse investeerder geen band heeft met Hofland, zien andere in de voormalig international een clubicoon die niet zo maar aan de kant geschoven kan worden. Eerder stelde Hofland zelf al zijn positie in Sittard ter discussie.

Makkelijk zal het voor Hofland niet worden. Na de interlandbreak wacht Fortuna Sittard een thuiswedstrijd tegen Feyenoord en een uitwedstrijd tegen Vitesse.