Einde aan American Dream voor oud-Eredivisie drietal

Opnieuw hebben drie bekenden uit de Eredivisie te horen gekregen dat hun toekomst niet bij hun huidige MLS club ligt. Guram Kashia, Valeri Qazaishvili en Danny Hoesen kregen van San Jose Earthquakes te horen dat hun opties in het contract niet worden gelicht. Daarmee kan het drietal transfervrij de overstap maken naar een andere club.

Kashia is natuurlijk de bekendste van het drietal. De Georgische verdediger was jarenlang een vaste waarde bij Vitesse. Hij groeide er uit tot een boegbeeld. Maar liefst acht jaar droeg hij het geel-zwarte shirt. Als aanvoerder van Vitesse hield hij in 2017 de KNVB Beker als eerste vast, de eerste prijs in de clubhistorie. In 2019 trok hij uiteindelijk naar San Jose Earthquakes en kwam hij tot 44 duels. De 81-voudig international is nu van plan om terug te keren naar Europa. Naast Vitesse en San Jose Earthquakes speelde hij in eigen land nog voor Dinamo Tbilisi.

Ook Valeri ‘Vako’ Qazaishvili moet op zoek naar een nieuwe club. De Georgisch international trok in 2018, een jaar voor Kashia, al van Vitesse naar San Jose Earthquakes. Ook hij hield het aanvankelijk lang vol in Arnhem. Tussen 2011 en 2017 stond hij in Arnhem onder contract. In het laatste seizoen werd hij verhuurd aan Legia Warschau. In 2017 trok hij naar de MLS. Nu na 96 duels in de MLS gaat de 52-voudig international op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het is onbekend wat de plannen zijn van de 27-jarige buitenspeler.

Tot slot is daar onze landgenoot Danny Hoesen. De aanvaller trok in 2017 van FC Groningen naar de MLS. Het afgelopen seizoen was niet zijn beste jaar. De 29-jarige aanvaller kampte veelvuldig met blessures, en speelde slechts negen duels. Sinds oktober staat hij buitenspel met een spierblessure. Het is nog onbekend waar de toekomst van de voormalig spits van Fortuna Sittard, Ajax, HJK Helsinki en PAOK Saloniki ligt.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Einde aan American Dream voor oud-Eredivisie drietal | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.