Ejuke maakte al kennis met Premier League

Bron: Mustafa / FPH

Chidera Ejuke staat in de belangstelling van een groot aantal clubs. Vier jaar geleden maakte Ejuke al kennis met een van de grootste clubs ter wereld. De Nigeriaanse aanvaller van SC Heerenveen was toen namelijk enige tijd op proef bij Liverpool.

Ejuke werd in eigen land gescout door de Engelse grootmacht. “Daar werd ik samen met drie leeftijdgenoten eruit gepikt door een scout uit Engeland: we mochten op proef komen bij Liverpool. Het was de eerste keer dat ik mijn land verliet en dan ook nog voor een stage in mijn droomcompetitie”, zo vertelt Ejuke open en eerlijk aan Voetbal International.

“We hebben daar een paar weken stage gelopen, dat ging best goed, maar ik was waarschijnlijk niet goed genoeg. Liverpool had geen interesse en dus moesten we weer terug naar Nigeria. Dat was wel even zwaar. Dit was de kans waar ik al die jaren van gedroomd had en als het dan niet lukt, is dat bitter. Het voelde alsof ik mijn agent en mijn familie had teleurgesteld.”

De inmiddels 22-jarige aanvaller speelt via het Noorse Vålerenga IF sinds de zomer van 2019 bij SC Heerenveen. En dus (nog) nit in de Premier League. Ejuke: “Als ik die kans had gegrepen, was het een ander verhaal geworden, maar het was wel een goede ervaring. Die gemiste kans werd een bron van motivatie voor me, het hielp me om te groeien als speler. Ik had van Europa geproefd en nu wilde ik meer.”