El Ghazi scoort opnieuw voor Aston Villa

Credits: Marco Oomen Fotografie

Anwar El Ghazi blijft in uitstekende vorm steken. Onze landgenoot greep enkele weken geleden zijn kans en pakte direct een aantal doelpunten mee. Ook vandaag kwam de aanvaller tijdens Boxing Day tot scoren.

Opnieuw een basisplaats vandaag voor El Ghazi bij Aston Villa. Op eigen veld nam Villa het op tegen Crystal Palace. Bij die club stond Patrick van Aanholt in de basis en zat Jairo Riedewald op de bank. Crystal Palace wilde zich vandaag graag revancheren van de zware 0-7 nederlaag op eigen veld tegen Liverpool. Het was echter het dit seizoen uitstekend presterende Aston Villa dat de drie punten in Birmingham hield.

Al na vijf minuten konden alle plannen van Crystal Palace terzijde worden geschoven. Aston Villa scoorde uit een goed opgezette aanval de 1-0. Het was oud-Vitesse en Ajax speler Bertrand Traore die de score op Villa Park opende. Dat zou in Birmingham ook de ruststand zijn. Toch zou Aston Villa 1 minuut in de tweede helft met een man minder komen te staan. Engels international Tyrone Mings pakte zijn tweede gele en dus rode kaart.

Vlak na rust kwam Aston Villa ondanks de man minder situatie ook op 2-0. Verdediger Kortney Hause scoorde na ruim een uur spelen. Tien minuten later zou El Ghazi de eindstand op 3-0 bepalen. Op dat moment stonden er drie Nederlanders op het veld. Riedewald kwam na 69 minuten spelen als invaller binnen de lijnen. Vlak voor tijd kreeg El Ghazi een publiekswissel. Ahmed Elmohamady kwam voor de oud-speler van Ajax in de ploeg.

Door de zege staat Aston Villa na dertien wedstrijden verrassende zesde in de Premier League. Aston Villa staat netjes tussen Chelsea, Everton en Tottenham Hotspur in.