El Khayati definitief transfervrij na ontbinden contract

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

Het avontuur van Nasser El Khayati in Qatar is nu echt voorbij. Het contract met El Khayati is nu officieel ontbonden. De 31-jarige El Khayati kan Qatar nu verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe club.

Al enkele maanden waren er berichten dat El Khayati transfervrij zou zijn. Het leidde zelfs tot een flirt van FC Groningen. Dat liep echter op niets uit. Het had alles te maken met de lopende gesprekken tussen Qatar SC en El Khayati. Beide partijen hebben elkaar nu gevonden om het nog doorlopende contract te ontbinden. Het betekent nu daadwerkelijk een einde aan het lucratieve avontuur van El Khati in het Midden-Oosten.

El Khayati in gesprek met ESPN: “Het is daar nogal ongelukkig geweest om eerlijk te zijn. Ik heb de eerste wedstrijd gespeeld, maar daarna ben ik geblesseerd geraakt. Toen heb ik meer dan de helft van de wedstrijden in het jaar gemist. Daarna ben ik nog terugkomen en scoorde ik nog, maar veel te weinig voor mijn doen natuurlijk. Ik moest vooral wennen aan het weer. Gelukkig ben ik nu weer helemaal fit. Ik kan niet wachten om weer lekker te gaan voetballen. Ik ben fit genoeg om te spelen. Natuurlijk mis ik wel een beetje ritme. Gelukkig ben ik wel het type die na een week zijn balgevoel weer terug heeft. Dus I’m ready.”

Wat nu rest is een zoektocht naar een nieuwe club. El Khayati heeft de tijd om te kiezen. De voormalig speler van ADO Den Haag: “Ik ga het even rustig op me af laten komen. Als je een hele mooie aanbieding ergens anders krijgt doe je dat. Maar als er iets moois uit Nederland komt dan ga ik daar zeker over nadenken. Het is allemaal nog pril, ik ben pas sinds gisteren transfervrij.”