El Khayati transfervrij na ontbinden contract in Qatar

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

Nasser El Khayati is transfervrij op te pikken. De 31-jarige middenvelder heeft zijn nog doorlopende contract bij Qatar SC laten ontbinden. Een terugkeer naar Nederland lonkt.

El Khayati verruilde na een maandenlang steekspel in augustus 2019 ADO Den Haag voor Qatar. Dat leverde ADO Den Haag een mooie transfer op. De middenvelder juist een lucratieve deal. Nu na 16 wedstrijden in de Stars League moet een volgende uitdaging volgen. Daarmee komt er een voorlopig einde aan een bijzonder verhaal.

In 2010 leek de profloopbaan van El Khayati tot een einde te komen. Hij had er twee seizoenen FC Den Bosch opzitten en speelde daar zijn eerste wedstrijden in de Eerste Divisie. Tot een definitieve doorbraak kwam het niet. Via het tweede elftal van NAC Breda en Cyprus (Olympiakos Nikosia) trok hij naar voor Kozakken Boys. Daar maakte hij zoveel indruk dat binnen een half jaar het Engelse Burton Albion aanklopte.

Ook in de League Two en later League One maakte hij indruk bij Burton Albion. Onder manager Jimmy Floyd Hasselbaink groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht. Het deed Hasselbaink besluiten om hem uiteindelijk ook mee te nemen naar Queens Park Rangers. Daar kwam hij minder aan spelen toe. ADO Den Haag bracht uitkomst. Aanvankelijk op huurbasis en in de zomer van 2017 definitief.