Elías Ómarsson blijft maar scoren

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Elías Ómarsson blijft maar scoren in de Keuken Kampioen Divisie. De IJslandse aanvalsleider van Excelsior nam dinsdag alle drie de goals tegen TOP Oss voor zijn rekening. Excelsior won op eigen veld met 3-0 van TOP Oss. Ómarsson kreeg na zijn derde goal een publiekswissel, al klinkt dat in deze tijd een beetje vreemd.

Door zijn drie goals staat Ómarsson nu al weer op dertien goals in elf duels. Daarmee lijkt de weg vrij voor een mooie transfer in de winter. In januari opent immers de transfermarkt weer. Elke club in Europa is op zoek naar doelpunten. Ómarsson past precies in dat plaatje. De grote vraag is echter of Excelsior mee zal werken aan een transfer.

Eerder was de aanvaller al actief bij Keflavík ÍF, Vålerenga Fotball en IFK Göteborg. Voor bij het Zweedse IFK Göteborg wist hij ook het net veelvuldig te vinden. De negenvoudig international van IJsland heeft in Kralingen nog een contract tot komende zomer. Wel heeft Excelsior nog een eenzijdige optie voor nog een jaar. Daarmee kan het een transfersom vragen.  “Als ze komen, dan moeten clubs een mooie som betalen. Daar kan Excelsior leuke dingen mee doen”, aldus trainer Marinus Dijkhuizen tegenover RTV Rijnmond.

Bij Excelsior worden ook Nathan Tjoe-A-On (18) en Julian Baas (ook 18) veelvuldig in de gaten gehouden. Beide spelers zijn dit seizoen uitgegroeid tot basiskracht. Tjoe-A-On als linksback, Baas op het middenveld. Waar Baas nog tot de zomer van 2023 vastligt, loopt het contract van de 1.91 meter lange Tjoe-A-On na dit seizoen af.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1326249707828604930