Eljero Elia denkt hardop na over terugkeer

Eljero Elia hoopt vandaag de titel in de Turkse Superlig met Istanbul Basaksehir binnen te slepen. De 33-jarige aanvaller gaat daarna nadenken over zijn toekomst. Er zou belangstelling bestaan vanuit FC Groningen, FC Twente en ADO Den Haag.

Vandaag speelt Basaksehir tegen Kayserispor. Elia gelooft in de eerste titel in de clubhistorie. De buitenspeler in gesprek met Omroep West:  “Ik ga er wel vanuit, maar we hadden het al eerder moeten beslissen. Vorige week verloren wij van een degradatiekandidaat. Die geven dan echt alles wat ze hebben. Als wij vervolgens op vijftig procent spelen, dan weet je dat het niet gaat lukken. Wat er nu anders is dan voorgaande jaren? Het geluk is nu aan onze zijde en we gaan anders met de druk om.”

Een basisplaats lijkt er voor de voormalig speler van onder meer Juventus, Werder Bremen en Feyenoord niet in te zitten. Elia: “Ik houd geen rekening met een basisplaats. Aan het begin van het seizoen was ik geblesseerd, daarna stond ik basis en ging het echt lekker. Halverwege het seizoen gaf ik aan dat ik mijn aflopende contract niet wilde verlengen. Opeens zat ik op de tribune. Dat vond ik vervelend, maar daar heb ik mij overheen gezet. De laatste weken hebben ze mij weer nodig, scoor ik en ben ik belangrijk. Dat zorgt voor een dubbel gevoel. Ik zet nu mijn trots opzij en geef alles voor Basaksehir.”

Daarna volgt mogelijk een terugkeer naar de Eredivisie. Elia: “Mijn zaakwaarnemer heeft al met veel clubs gesproken. Ook hebben clubs mij gebeld. Ron Jans heeft mij gebeld. Ik heb ADO-directeur Mohammed Hamdi gesproken. Ik heb Martin Jol gesproken. Taco van den Velde, een goede vriend van mij en tegenwoordig werkzaam bij ADO, heeft mij gebeld. Ook Arjen Robben heeft me een bericht gestuurd.”

Elia zou dus zo maar kunnen terugkeren bij de club waar het allemaal begon: ADO Den Haag. Elia tegenover Omroep West: “Het zou het ideale plaatje kunnen zijn. We moeten kijken en praten wat mogelijk is. Over Hamdi heb ik alleen maar goede verhalen gehoord. Jol ken ik al heel lang. Toen ik naar HSV ging, vertrok hij helaas net. Rankovic heb ik als teamgenoot meegemaakt, heb ik veel van geleerd, is een voorbeeld voor mij geweest als prof. Zelfde geldt voor Knopper.”

De aanvaller is met 33 al op leeftijd, dus dit zou het moment van een terugkeer zijn. Elia ziet dat anders: “Over twee jaar zou ik ook nog wat kunnen betekenen. Natuurlijk heb ik het gevoel dat ik terug naar Nederland wil, maar het moet wel van twee kanten kloppen. Inleveren van salaris hoort ook bij mijn leeftijd en land, in dit geval Nederland. Het budget is daar nou eenmaal niet zo groot. Alleen bij Ajax is het budget groot. Over geld gesproken. Ik kijk er niet meer puur naar. Ik heb iets opgebouwd en ik moet zorgen dat ik de rest van mijn leven goed zit. Als ik terugkom naar Nederland is het puur om te presteren en plezier te hebben.”