Eljero Elia sluit terugkeer zeker niet uit

Credits: Marco Oomen Fotografie

Eljero Elia blijft zijn oude clubs hoop geven op zijn komst. Uit respect gaat de 33-jarige aanvaller in ieder geval in gesprek met zowel FC Twente en ADO Den Haag. Er zijn echter veel meer kapers op de kust.

Elia werd vorige maand kampioen met Istanbul Basaksehir, het was de eerste landstitel in de clubhistorie. Nu volgt met een aflopend contract en daarmee transfervrije status een nieuw avontuur. De grote vraag is of Elia nog één keer een buitenlands avontuur zal aangaan of kiest voor een definitieve terugkeer naar Nederland. Over belangstelling heeft hij in ieder geval niet te klagen. FC Groningen klopte via Arjen Robben al aan maar de ook de grootmachten Fenerbahçe en Panathinaikos hebben belangstelling. Een besluit over zijn toekomst heeft hij nog niet gemaakt.

Elia verklaarde vandaag tegenover Fox Sports: ‘Ik ga doen wat ik heb beloofd, ik ga met ADO en met FC Twente praten. Uit respect voor die clubs, voor wat ze betekend hebben voor mijn carrière. Ik ga kijken hoe de clubs erin staan, wat ze willen. Dan gaan we zien waar voor mij het plaatje klopt.’ Elia zal dat doen na het reguliere seizoen want er volgt nog een Europese campagne. Met Basaksehir verdedigt hij in de achtste finales van de Europa League een 1-0 voorsprong tegen FC Kopenhagen.