Eloy Room schrijft met Columbus Crew historie

Columbus Crew heeft geschiedenis geschreven. Met Eloy Room onder de lat wist Columbus Crew namelijk de finale van de MLS Cup te winnen. The Crew won met maar liefst 3-0 van favoriet Seattle Sounders. De club van Kelvin Leerdam won de afgelopen vijf jaar maar liefst drie keer de titel.

Het was de afgelopen dagen nog even spannend of Room de finale zou halen. De eerste doelman van Curacao is dit seizoen uitgegroeid tot één van de beste keepers van de MLS. Door een positieve coronatest moest Room echter twee duels in de MLS Cup aan zich voorbij laten gaan. Room kon in de finale echter gewoon onder de lat staan en daarmee een bijdrage leveren aan deze historische prestatie. Hij hield de nul. Youness Mokhtar bleef de hele wedstrijd op de bank. Vito Wormgoor sukkelt al het gehele seizoen met een enkelblessure. Aan de kant van Seattle Sounders viel Leerdam na een uur spelen in.

Na de titel van 2008 wint Columbus Crew de MLS Cup pas voor de tweede keer in haar bestaan. Al na 31 minuten spelen zat Columbus Crew op rozen. Lucas Zelarayán opende de score na 25 minuten later. Enkele minuten later werd het 2-0 door Derrick Etienne Jr. Die stand bleef lange tijd staan. Pas vlak voor het einde van het duel zorgde de Argentijnse sterspeler Zelarayán ook voor de 3-0. Columbus Crew nam de middenvelder begin dit jaar voor ruim 8 miljoen euro over van het Mexicaanse Tigres.

https://twitter.com/EloyRoom/status/1338001537826775042