Elton Acolatse maakt definitieve transfer

Bron: Marco Oomen Fotografie

Elton Acolatse blijft actief in Israel. De jeugdexponent van Ajax werd de afgelopen maanden al door het Belgische Sint Truiden verhuurd aan Hapoel Beer Sheva FC. Daar zal hij ook de komende seizoenen spelen.

De 24-jarige Acolatse doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij schopte het tot een gewaardeerde kracht bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In 2016 trok de buitenspeler naar de Belgische Pro League om voor Westerlo te spelen. Na een seizoen werd Acolatse al opgepikt door Club Brugge dat de speler direct weer verhuurde aan Sint-Truiden. Datzelfde Sint-Truiden nam Acolatse in 2018 definitief over van Club Brugge.

Acolatse was een vaste waarde bij Sint Truiden maar werd in januari verhuurd aan Hapoel Beer Sheva FC. De samenwerking bevalt klaarblijkelijk goed. Hapoel Beer Sheva FC was namelijk bereid een kleine transfersom voor Acolatse op te hoesten. Voor onze landgenoot lag er een vierjarig contract in Beer Sheva klaar.

Bij Hapoel Beer Sheva FC zal Acolatse niet de enige landgenoot zijn. Nigel Hasselbaink is al langer actief voor de Israelische club, die dit seizoen nog tegen Feyenoord uitkwam in de Europa League. Ook de oud-spits van Willem II en De Graafschap, Ben Sahar, staat bij de club onder contract. Hapoel Beer Sheva staat nu vierde in de Ligat Ha’al. De verwachting is dat dat ook de eindpositie zal zijn.