Elvis Manu krijgt nieuwe trainer in Bulgarije

Bron: Marco Oomen Fotografie

Niet is zo veranderlijk als het voetbal in Oost-Europa. Ondanks een tweede plaats in de Bulgaarse efbet Liga gaat PFC Ludogorets op zoek naar een nieuwe coach. Het betekent dat onze landgenoot Elvis Manu binnenkort een andere trainer heeft.

De Tsjechische coach Pavel Vrba moest vandaag het veld ruimen. Aanleiding is het verlies donderdag in de groepsfase van de Europa League. Ludogorets verloor op eigen veld met 1-2 van Royal Antwerp FC. Ludogorets nam nog wel de leiding in deze wedstrijd maar ging uiteindelijk tegen de Belgen toch kopje onder.

Opvallend is het ontslag wel. PFC Ludogorets staat na acht speelrondes op de tweede plaats in Bulgarije. De achterstand op koploper  Lokomotiv Plovdiv is vijf punten. Daarbij moet worden gezegd dat Ludogorets nog twee wedstrijden moet inhalen. Op het eerste gezicht lijk je dan te mogen concluderen dat de Bulgaarse topclub op weg was naar haar tiende landstitel. Die titels zouden dan ook nog eens allemaal op rij zijn. Sinds 2012 is Ludogorets de baas in Bulgarije. Toch was er de afgelopen weken al veel kritiek over de tactiek. Dat is Vrba nu opgebroken.

Het vertrek van Vrba biedt wel kansen voor Elvis Manu. De dertigjarige aanvaller had in Bulgarije nog geen basisplaats. Hij kwam drie keer als invaller in actie. Afgelopen donderdag viel Manu bij rust in tegen Antwerp. Hij leverde de assist op de 1-0.