Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie onderzoeken samengaan

En dat is een doorbraak in de lange tijd moeizame relatie tussen beide competities. Internationale ontwikkelingen, de coronacrisis en recente ervaringen spelen hierin een rol.
De Eredivisie (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) zijn van mening dat de (inter-)nationale ontwikkelingen in het voetbal, de uitdagende tijden (coronavirus en aanstaande economische crisis), en de recente ervaringen nopen tot meer gezamenlijkheid en regie.
De ECV en CED hebben daarom gezamenlijk uitgesproken een samengaan te willen onderzoeken. Onderzocht zal worden of het mogelijk is uiteindelijk één Nederlandse voetballeague te vormen. Dat moet de zeggenschap over het betaald voetbal vergroten, zowel sportief als commercieel. Uiteindelijk zal dat leiden tot een hogere waarde van het Nederlands voetbal. In binnen- en buiteland.
Hiermee sluit het betaald voetbal in Nederland aan bij onder meer Engeland (Premier League), Duitsland (Bundesliga) en Spanje (La Liga). In die landen zijn competities eerder al bij elkaar gekomen en hebben een grote toegevoegde waarde bewezen.