Eredivisie CV stuurloos: Volledige RvC vertrekt

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Zeist. Vandaag heeft namelijk de voltallige Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV besloten haar functie per direct ter beschikking te stellen.

John Jaakke, voorzitter van de Raad van Commissarissen, in een korte reactie: “Wij constateren dat er onvoldoende vertrouwen is bij een aantal eredivisieclubs. De kwaliteit en de continuïteit heeft het ons inziens verloren van de animositeit en emotie. Er zijn goede plannen in voorbereiding. Ook over governance en besluitvorming. Desondanks wenste een aantal clubs niet te wachten op de verdere discussie daarover. Dit is, zeker in deze tijd, naar onze mening een ongewenste situatie voor het betaald voetbal. Het betaald voetbal staat voor grote vragen en uitdagingen. Dan moet er vertrouwen zijn en dat is er bij een aantal clubs onvoldoende.”

Naast voorzitter John Jaakke treden zodoende ook medecommissarissen Peter Fossen (PSV) en Oege Boonstra af. De clubs gaan met elkaar in overleg over de nieuwe samenstelling van de RvC. De dagelijkse leiding van de Eredivisie CV blijft in handen van Jan de Jong. De Jong is sinds mei dit jaar aan Eredivisie CV verbonden.