Eredivisie heeft weer nieuwe Raad van Commissarissen

Er is een nieuwe Raad van Commissarissen bij de Eredivisie CV. De raad zal worden gevormd door zes directeuren van clubs uit de Eredivisie. Het gaat om Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Toon Gerbrands (PSV), Manfred Laros (Sparta Rotterdam), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II).

De komende periode zal het zestal samen met Eredivisie CV directeur Jan de Jong gaan werken aan een verdere professionalisering van de Eredivisie. Daar hoort ook de effectiviteit en daadkracht vergroten bij. Net zoals dat besluitvorming sneller kan. Opvallend genoeg behoren Ajax en Feyenoord dus niet tot de Raad van Commissarissen.

Er zullen zeker wat verhitte discussies ontstaan in de overleggen tussen clubs. De komende periode staan er namelijk een aantal belangrijke onderwerpen op de rol. De belangrijkste is misschien wel de samenvoeging van de Eredivisie (Eredivisie CV) en Keuken Kampioen Divisie (Coöperatie Eerste Divisie) in één betaald voetbalorganisatie. Ook zal er kritisch worden gekeken naar het aantal clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Iets waar vooral de topclubs voorstander van zijn.

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV, in het persbericht: “Ik zie het als een nationaal kabinet waarin veel kennis, kunde en ervaring samenkomen. In deze drukke en hectische tijden hebben we behoefte aan daadkracht en ben ik blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt. Dat hebben we juist nu hard nodig. Bovendien is het ook een goede afspiegeling en dwarsdoorsnede van de Eredivisie. Het is een RvC waarin alle achttien clubs zich vertegenwoordigd voelen.”

Eerder werd bekend dat John Jaakke, Peter Fossen en Oege Boonstra zouden vertrek uit de Raad van Commissarissen.