Eredivisie team van september: 8 verschillende clubs

Het Eredivisie team van september is bekend. Maar liefst acht clubs vaardigen spelers af voor het eerste elftal van het seizoen. Ajax, Heerenveen en PSV leveren daarbij ieder twee spelers. Uit het team voor de eerste speelrondes kwamen een aantal opvallende namen rollen.
Het volledige elftal van de maand: Erwin Mulder (sc Heerenveen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Riechedly Bazoer (Vitesse), Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen), Philipp Max (PSV), Görkem Saglam (Willem II), Mohammed Kudus (Ajax), Cody Gakpo (PSV), Clint Leemans (PEC Zwolle), Giorgos Giakoumakis (VVV Venlo) en Antony (Ajax).
In die verkiezing werd Clint Leemans verkozen tot beste Eredivisie speler van september. Lutsharel Geertruida ging aan de haal met de prijs voor grootste talent van de maand. Die uitverkiezing is specifiek gericht op speler van 21 jaar of jonger.

Initiatief van Eredivisie CV, FOX Sports en Opta Sports

De Speler van de Maand–verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports (mediapartner) en Opta Sports (official match data supplier). De scores worden objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs.