Excelsior naar laatste zestien in TOTO KNVB Beker

Excelsior heeft voor een verrassing gezorgd in de TOTO KNVB Beker. Op eigen veld werd PEC Zwolle met 2-0 naar huis gestuurd.

In de eerste helft was PEC Zwolle de bovenliggende partij. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Alleen Bram van Polen was met een kopbal gevaarlijk. Excelsior had de controle door een 5-3-2 systeem. Richting het einde van de wedstrijd greep Excelsior zelfs brutaal de voorsprong. Een voorzet van verdediger Thomas Oude Kotte belandde achter PEC-doelman Michael Zetterer.

Invaller Ahmad Mendes Moreira zou vlak voor tijd de eindstand op 2-0 bepalen. Daarmee was Excelsior een keer niet afhankelijk van goaltjesdief Elías Már Ómarsson. De IJslandse aanvaller was dit seizoen verantwoordelijk voor nagenoeg alle Kralingse goals in de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior is sowieso niet de enige club bij de laatste zestien uit de Keuken Kampioen Divisie. Eerder werden FC Volendam, MVV Maastricht en NEC al vrijgeloot. Datzelfde geldt vanuit de Eredivisie voor Fortuna Sittard, Heracles Almelo, Feyenoord, ADO Den Haag, SC Heerenveen en AZ.

Bij PEC Zwolle waren de druiven zuur. Aanvallend was het niet goed genoeg. Er is in de winterse transferperiode dringend behoefte aan scorend vermogen. Voor de winterstop wachten eerst nog cruciale duels tegen FC Emmen en ADO Den Haag.

FC Emmen weet weer wat winnen is

Opvallend genoeg wist FC Emmen op eigen veld te winnen. Wat in de Eredivisie nog niet lukt, was vandaag in de KNVB Beker wel het geval. En dat ok nog eens tegen een tegenstander die bezig is aan een uitstekend seizoen in de Eredivisie. FC Emmen won namelijk van FC Groningen. De Groningers pakten via Lundqvist na 27 minuten spelen nog wel de leiding. Dat werd in de tweede helft ongedaan gemaakt. Glenn Bijl en Anco Jansen tekenden voor de goals. Bij die laatste goal zag Sergio Padt er niet goed uit.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Excelsior naar laatste zestien in TOTO KNVB Beker | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.