FC Barcelona en Dest eens over vijfjarig contract.

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sergiño Dest maakt definitief de overstap naar FC Barcelona. De in Almere geboren rechtsback heeft nu ook zelf een akkoord bereikt. Er ligt voor Dest in Barcelona een contract klaar tot de zomer van 2025.

Gisteren reisde Dest vanuit Amsterdam naar Barcelona. Er ligt inmiddels een akkoord over zijn persoonlijke voorwaarden. De Telegraaf stelt dat Dest vandaag een medische keuring zal ondergaan. Diezelfde krant meldt overigens ook dat Bayern München nog last minute heeft geprobeerd de transfer alsnog terug te kapen. Dat heeft FC Barcelona weten te voorkomen. Dest wordt vrijdag officieel gepresenteerd. De transfer van de Amerikaans international levert Ajax circa 20 tot 25 miljoen euro op. FC Barcelona zal dat in een aantal termijnen betalen.

Ajax staat zelf op het punt om tussen de 5 en 7 miljoen euro aan FC Utrecht te betalen. Sean Klaiber moet de overstap naar Amsterdam maken. Er worden geen problemen verwacht rondom de persoonlijke voorwaarden van de rechtsback. Tegelijkertijd heerst er een negatief sentiment onder de eigen fans over de aanstaande komst van Klaiber.