FC Barcelona en Lyon eens over Memphis Depay

Memphis Depay lijkt zijn gedroomde transfer te pakken. De aanvaller gaat Olympique Lyon verruilen voor FC Barcelona, zo melden verschillende media. FC Barcelona betaalt circa 25 miljoen euro voor de international. Daar komt na het seizoen nog 5 miljoen euro bij. Ook is er een bonus van 2 miljoen euro afgesproken.

De 26-jarige Depay had bij Olympique Lyon nog een contract tot volgend jaar zomer. Na het mislopen van Europees voetbal én de aanstelling van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona ging het snel. Er was wederzijdse belangstelling maar eerst moest Koeman in Barcelona schoon schip maken. Inmiddels trokken Ivan Rakitic en Arturo Vidal naar respectievelijk Sevilla en Inter.

De overgang naar FC Barcelona zal bij Depay in het teken staan van revanche. De international wil graag schitteren in de absolute top van het Europese voetbal. Bij een eerder dienstverband bij Manchester United viel hij vooral vanwege randzaken op. Na een stapje terug in de Ligue 1 bij Olympique Lyon is FC Barcelona de absolute top.

De Telegraaf meldt overigens dat Georginio Wijnaldum niet naar Barcelona trekt. De onderhandelingen tussen Wijnaldum en Liverpool over een nieuwe verbintenis lopen voorspoedig. De international gaat hoogstwaarschijnlijk zijn contract met twee seizoenen verlengen. Hierdoor zou de 29-jarige middenvelder tot de zomer van 2023 in de Engelse havenstad vastliggen. Het betekent dat een terugkeer van Thiago Alcantara naar FC Barcelona, die ook op het lijstje van Liverpool stond, dichterbij komt. Thiago staat nu nog onder contract bij Bayern München.

Eerder legde FC Barcelona al Miralem Pjanic (Juventus), Matheus Fernandes (Sporting) en Trincão (Sporting Braga) vast. Overigens heeft PSV met de transfer ook een mooie bonus te pakken. Het krijgt 3,75% als opleidingsvergoeding. Dat betekent dat PSV bij een transfersom van 30 miljoen euro nu 1,1 miljoen euro mag beschrijven.