FC Cincinatti bevestigt komst Jaap Stam

Credits: FC Cincinnati

Jaap Stam wordt definitief de opvolger van Ron Jans bij FC Cincinatti. De MLS club kondigt de komst van de 47-jarige Stam en dienst assistent Said Bakkati aan via de officiële kanalen. Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, door Covid-19 was er sprake van enige vertraging.

De voormalig international hoopt in de Amerikaanse staat Ohio zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. Twee van zijn drie laatste avonturen, bij het Engelse Reading en Feyenoord, eindigden voortijdig. Bij PEC Zwolle was hij slechts enkele maanden coach nadat hij de lokroep van Feyenoord niet kon weerstaan. In Rotterdam-Zuid kwam Stam als trainer totaal niet uit de verf en besloot hij na een zware nederlaag in Amsterdam tegen Ajax op te stappen. Dick Advocaat stapte in Rotterdam-Zuid in en wist met hetzelfde spelersmateriaal opvallend genoeg veel stabieler te presteren.

Bij FC Cincinatti komen Stam en Bakkati een aantal bekenden tegen. Gerard Nijkamp is er technisch directeur. Het drietal kent elkaar van PEC Zwolle. Maikel van der Werff en Siem de Jong volgden eerder al het spoor van Nijkamp. Jurgen Locadia wordt gehuurd van Brighton, het is nog onduidelijk of de club de koopoptie zal lichten. Ook voormalig Eredivisie spelers Tyton en Medunjanin staan bij Cincinatti onder contract.

Door de Corona crisis is er nog geen officieel persmoment gepland. Opvallend genoeg heeft de MLS-club een foutieve foto van Stam gebruikt in haar Twitter-bericht.

https://twitter.com/fccincinnati/status/1263515776717402112

Gelukkig voor FC Cincinatti hadden ze uiteindelijk wel de juiste beelden van Jaap Stam gebruikt. In de introductie-video veel beelden van zijn tijd als speler bij Manchester United. Ook blikt Stam vanuit zijn huis in Nederland kort vooruit op zijn dienstverband bij Cincinatti. Op vrijdag 22 mei zal Stam uitgebreider stil staan bij zijn aanstelling via een online video call welke te zien zal zijn op het Facebook kanaal van FC Cincinatti.