FC Den Bosch weet smaakmaker te binden

Bron: FSM

FC Den Bosch is er tegen alle verwachtingen in geslaagd om Wouter van der Steen. De dertigjarige doelman is één van de beste keepers van de Keuken Kampioen Divisie én had een aflopende verbintenis in Den Bosch. Toch bleef Van der Steen zijn ploeg trouw.

De dertigjarige doelman zette vandaag zijn handtekening onder een nieuw vierjarig contract in Den Bosch. Daarnaast heeft FC Den Bosch een optie op een extra seizoen. De keeper kwam in 2018 over van SC Heerenveen en groeide direct uit tot de eerste doelman van de Brabanders. Van der Steen is komend seizoen nog meer het boegbeeld van de Bosschenaren na onder meer het vertrek van Verbeek (De Graafschap), Brouwer (Go Ahead Eagles) en Bouyaghlafen (Almere City).

Volgend seizoen zal er bij FC Den Bosch een piepjonge ploeg staan, met de ervaren Van der Steen op goal. Naast Van der Steen en Van Moorsel zullen spelers als Felida, Hornkamp en Deijl de kar moeten gaan trekken.  De Brabantse ploeg hoopt op termijn namelijk ook nog Stefan Velkov te sluiten. De Bulgaarse verdediger werd het afgelopen half jaar al verhuurd aan RKC Waalwijk. Zijn salaris hoort niet meer bij de nieuwe standaard in Den Bosch sinds Jordania vertrok.

Technisch manager Jan Gösgens op de website van FC Den Bosch: “Wouter moet de komende jaren het gezicht van onze club worden. We weten dat we altijd op Wouter kunnen rekenen en durven het daarom ook aan om hem langdurig aan de club te binden.”