FC Den Bosch zwaait laatste grootverdiener uit

Foto: Marco Oomen Fotografie

Een flinke financiële opsteker voor FC Den Bosch. Het is er namelijk in geslaagd om afscheid te nemen van grootverdiener Stefan Velkov. De Bulgaarse verdediger verruilt de Keuken Kampioen Divisie voor de Derde Bundesliga. Het is onbekend of Uerdingen een transfersom voor Velkov betaald of dat FC Den Bosch al lang blij was om Velkov kwijt te zijn.

FC Den Bosch haalde in de zomer van 2018 de verdediger naar Nederland. Velkov verruilde Slavia Sofia voor FC Den Bosch in de hoop om samen met zijn teamgenoten met het geld van Jordania Junior in korte tijd door te storen naar de Eredivisie. De centrale verdediger zou in anderhalf jaar ruim 40 duels voor FC Den Bosch spelen om in januari 2020 op huurbasis de overstap te maken naar RKC Waalwijk. In februari maakte Velkov ook al zijn debuut voor het nationale team van Bulgarije waar hij al jarenlang een vast gezicht in de jeugdselecties was. Deze zomer keerde de 23-jarige Velkov weer terug naar FC Den Bosch met het idee om deze zomer weer een transfer te maken.

De nieuwe club van Velkov is KFC Uerdingen. Voor FC Den Bosch betekent het afscheid van Velkov direct de laatste speler vanuit het tijdperk Jordania die de deur achter zich dicht trekt. Uerdingen heeft grote ambities welke worden gesteund door de Russische eigenaar Michail Ponomarew. De excentrieke Ponomarew wist eerder deze week al Peter van Ooijen te verleiden voor een overgang naar Uerdingen. Van Ooijen besloot deze zomer zijn aflopende verbintenis bij VVV Venlo niet te verlengen en gebruik te maken van zijn transfervrije status.