FC Dordrecht zet trainer aan de kant

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Dordrecht gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Een 5-1 nederlaag gisteren tegen FC Eindhoven was de welbekende druppel. Het betekent dat de Schapenkoppen voor de derde keer afscheid gaan nemen van Harry van den Ham.

Na elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie staat FC Dordrecht op de laatste plaats. Het vergaarde slechts vijf punten. Daarnaast scoorde het dit seizoen pas 8 keer en moest het er 33 incasseren. Er schort dus nog al het één en ander aan FC Dordrecht dit seizoen. Dat deed het bestuur van FC Dordrecht besluiten om in te grijpen.

FC Dordrecht in een korte verklaring: “De omstandigheden hebben ook niet echt meegezeten, maar op deze manier verder gaan bood ons inziens te weinig perspectief. De cijfers op de ranglijst werken in de voetballerij doorgaans in het nadeel van de trainer, dat lot is Harry van den Ham nu ook ten deel gevallen. Nadat het verwachtingsbeeld tot verbetering ook in Eindhoven geen gestalte kon krijgen, leek een ingrijpen onvermijdelijk geworden.”

Algemeen directeur Hans de Zeeuw: “Natuurlijk is het nooit leuk om een dergelijk besluit te moeten nemen. We zijn samen aan het seizoen begonnen met de bedoeling er iets moois van te maken. Harry heeft zelf een grote inbreng gehad in de samenstelling van de selectie en zag potentie in zijn spelersgroep. Om welke reden dan ook, het komt er niet uit. Dan komt het moment dat je een beslissing moet nemen.”

FC Dordrecht beraadt zich over een mogelijke opvolger. Tot die tijd zullen de assistenten van Van den Ham het overnemen. Mogelijk komt de trainer uit de stal van Fortuna Sittard. Beide clubs werken sinds deze zomer samen.