FC Emmen flirt met Sergio Padt

Verrassend nieuws uit Emmen. De plaatselijke Eredivisie club heeft namelijk interesse in doelman Sergio Padt van streekrivaal FC Groningen. Volgens RTV Noord zijn de gesprekken serieus en weet FC Emmen inmiddels al wat de keeper moet kosten.

FC Emmen betaalde gisteren 700.000 euro voor Simon Tibbling aan het Deense Brøndby IF. Nu zou ruim 1 miljoen euro op tafel gelegd moeten worden voor Padt. Dat is namelijk de vastgestelde transfersom in het contract van de dertigjarige Padt. De doelman heeft in de Euroborg nog een eenjarig contract. Er zouden al contacten zijn tussen trainer Dick Lukkien en de keeper. De vraag is wel of FC Emmen bereid is dat bedrag op te hoesten.

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers heeft de interesse in Padt bevestigd. Toch geeft FC Emmen ook aan geen 1 miljoen euro neer te willen tellen. Lubbers: “Wij zijn hier altijd heel zuinig op de centjes geweest en hebben ook nog wel wat beschikbaar. Maar voor dat soort maximale bedragen gaat het sowieso niet gebeuren. Natuurlijk zijn we geïnteresseerd, maar in het stadium waarvan iedereen hier denkt dat we daarin zitten, zitten we nog lang niet.”

Mogelijk kan FC Emmen cashen met Sergio Peña. De middenvelder en international uit Peru staat in de belangstelling van het Spaanse Granada. Eerder werd hij al gelinkt aan Villarreal.  Ondertussen legde FC Emmen al wel twee transfervrije middenvelders vast. Het gaat om Behadil Sabani (20) van Borussia Mönchengladbach. Sabani verdiende tijdens een proefperiode een 2-jarig contract met optie voor nog een jaar. De Belgische Ivoriaan Sekou Sidibe komt transfervrij over van PSV. De negentienjarige buitenspeler speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden bij Jong PSV.