FC Emmen heeft duo op proef

Bron: Eredivisie CV

FC Emmen heeft twee spelers op proef. Het gaat om Tapmahoe Sopacua en Behadil Šabani. Beide spelers zijn komende zomer transfervrij vanwege aflopende verbintenissen bij respectievelijk FC Groningen en het Duitse Borussia Mönchengladbach.

Sopacua is een twintigjarige verdediger die het afgelopen seizoen speelde in het beloftenelftal van FC Groningen. Bij FC Emmen kan hij de volgende stap in zijn loopbaan zetten. Volgens trainer Dick Lukkien is het niet zo dat de verdediger echt in Emmen op proef is. Lukkien in gesprek met RTV Drunthe: “We weten wat hij kan, dus bewijzen hoeft hij zich niet. Het is meer dat hij kan ervaren hoe het hier is en wij hem binnen onze selectie aan het werk kunnen zien en dan zien we wel waar het toe kan leiden.”

De invulling van de rechtsbackpositie levert voor FC Emmen en Lukkien mogelijk nog problemen op. Glenn Bijl staat er goed op bij een aantal clubs in binnen- en buitenland en kan daarmee mogelijk een transfer maken. Backup Desevio Payne heeft in Emmen een aflopende verbintenis. FC Emmen wil verlengen maar dan zal Payne wel zijn salariseisen moeten bijstellen.

Behadil Šabani, eveneens 20 jaar, is een verdedigende middenvelder. Hij kwam namens de beloften van Borussia Mönchengladbach uit in de Regionalliga. Opvallend genoeg was Šabani bij de beloften geen vaste basiskracht. Het is dan ook de vraag in hoeverre de middenvelder een versterking voor FC Emmen zal zijn.