FC Emmen hoopt Ben Moussa te behouden

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Emmen kondigde op woensdag de komst aan van Lucas Bernadou. De entree van een extra middenvelder betekent volgens trainer Dick Lukkien niet dat de deur voor Hilal Ben Moussa wordt gesloten. Ben Moussa’s contract liep in Emmen af maar dat betekent nog geen definitief afscheid.

Lukkien is gesprek met RTV Drenthe duidelijk. Lukkien: “Nee hoor. Ik heb begrepen dat de gesprekken met hem positief verlopen. Bovendien wil ik Hilal er graag bij houden. Sinds zijn terugkeer, in de winterstop van het afgelopen seizoen, zijn we beter gaan spelen en ook meer punten gaan pakken. Dat lag hoogstwaarschijnlijk niet alleen aan hem, maar hij levert absoluut een positieve bijdrage. Hilal is gewoon een goede voetballer, die veel overzicht heeft en ook razendsnel in de gaten heeft hoe de tegenstander speelt.”

De 28-jarige Ben Moussa trok vorig jaar zomer naar het Roemeense Sepsi. In januari keerde de middenvelder weer terug en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Ben Moussa groeide direct uit tot een vaste waarde en speelde in 7 van de 8 duels voordat de Eredivisie werd stil gelegd door corona. En mogelijk komt het dus tot een nieuw dienstverband.

Update 23/7: FC Emmen en Ben Moussa zijn het eens geworden over een nieuw 1-jarig contract met een optie op nog een seizoen.