FC Emmen mag toch in zee met EasyToys

Credits: Marco Oomen Fotografie

Goed nieuws voor FC Emmen. De club uit Drenthe heeft alsnog toestemming gekregen om met EasyToys als hoofdsponsor in zee te gaan. Wel is er een compromis gesloten. De webshop van sexartikelen zal nu voor één seizoen op het shirt van FC Emmen prijken. Aanvankelijk was het idee om voor drie jaar met elkaar in zee te gaan.

De KNVB en FC Emmen zijn donderdag ‘in goed overleg tot een voorlopige oplossing gekomen’. Dat is een opsteker van FC Emmen. De sponsordeal kwam wereldwijd in het nieuws nadat KNVB de sponsoring blokkeerde. De sponsoring van de sexshop zou in strijd zijn met ‘goede smaak of fatsoen’. Nu is er dan toch een akkoord bereikt tussen alle betrokken partijen.

“We hebben een goed gesprek gehad met de directies van FC Emmen en EasyToys”, reageert Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. “Wij betreuren de eerder ontstane situatie, en waarderen in dit verband de flexibiliteit van club en sponsor door de duur van het sponsorcontract aan te passen. Als zou blijken dat dit contract in strijd is met de wet of de Nederlandse Reclame Code, wordt dit vanzelfsprekend aangepast.”

Emmen-voorzitter Ronald Lubbers: “Wij zijn als FC Emmen erg blij dat we nu onze overeenkomst met EasyToys kunnen nakomen.” Voor FC Emmen is de sponsordeal met EasyToys de grootste in de clubhistorie. FC Emmen was in de eerste twee speelrondes van de Eredivisie de enige club zonder sponsor op de voorkant van het shirt.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: FC Emmen mag toch in zee met EasyToys | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.