FC Emmen nog niet klaar op transfermarkt

FC Emmen is nog niet klaar op de transfermarkt. RTV Drenthe stelt dat FC Emmen in een vergevorderd stadium is met een Tsjechische verdediger. Een naam is nog niet bekend.

Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers in gesprek met RTV Drenthe over zijn transferplannen: “We willen in ieder geval nog twee spelers erbij en mogelijk drie. Er moet sowieso nog een keeper komen en nog een centrale verdediger. Daarnaast kijken we nog naar een aanvaller, maar daar ligt niet onze prioriteit.” Voor de positie van centrale verdediger heeft FC Emmen dus de blik op Tsjechië gericht. Onbekend is wie er in beeld is.

Als we puur kijken naar transfervrije Tsjechische centrale verdedigers zijn er geen interessante opties die binnen het transferbeleid van Emmen passen. Wanneer we naar de Tsjechische Fortuna Liga kijken dan valt de transfervrije Semih Kaya op. De 29-jarige verdediger stond de afgelopen jaren onder contract bij Sparta Praag waar hij overigens lang niet altijd speelde. Kaya is echter voornamelijk bekend als stoere verdediger van Galatasaray en het Turkse nationale team (23 caps). Een nieuwe Turkse transfercoup voor FC Emmen in de maak? Het stuntte vorig jaar al eens met de komst van Kerim Frei op huurbasis.

FC Emmen was al redelijk actief op de zomerse transfermarkt. Transferklapper was zonder twijfel de komst van Simon Tibbling waarvoor een transfersom aan Bröndby IF moest worden betaald. Daarnaast kwamen ook het transfervrije viertal Lucas Bernadou (Paris-SG 2), Behadil Sabani (Borussia Mönchengladbach II), Sekou Sidibe (Jong PSV) en Caner Cavlan (Austria Wien) naar FC Emmen.

Naast nieuwe spelers ook een hoofdsponsor?

Ondertussen is FC Emmen ook nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Tot die tijd zal de voorzijde van het FC Emmen shirt blanco zijn. Er zijn op dit moment twee partijen met interesse, een regionaal opererend bedrijf en een onderneming met landelijke uitstraling. Lubbers: “De gesprekken verlopen positief. Eén van de twee wil heel graag en de ander zou heel goed bij ons passen, maar daar zijn we nog niet over uit. Als er nóg een partij geïnteresseerd is om een deal met ons te maken dan is die van harte welkom, maar voorlopig zijn er dus twee opties.”