FC Emmen rekent op vertrek Glenn Bijl

FC Emmen moet serieus rekening houden met een vertrek van Glenn Bijl. De smaakmaker staat in de belangstelling van clubs uit Duitsland en Engeland. Bijl stond vorig jaar nog voor een vertrek naar FC Groningen maar bleef uiteindelijk FC Emmen trouw. Dat lijkt zich nu voor Bijl en FC Emmen uit te betalen.

Er is serieuze belangstelling. FC Emmen denkt al stilletjes aan een mooie transfersom. Die zou miljoenen kunnen bedragen. Een record voor FC Emmen. Glenn Bijl heeft bij FC Emmen namelijk nog een contract tot de zomer van 2022. De 24-jarige Bijl is een aanvallend ingestelde rechtsback. Opvallend genoeg is er geen concrete belangstelling uit Nederland.

Een mogelijke opvolger van Bijl komt mogelijk uit de hoed van Grads Fühler. Hij wordt technisch adviseur van FC Emmen. De oud-speler van FC Emmen geldt als de ontdekker van Luis Suarez en Dusan Tadic. Op voorspraak van Fühler kwamen afgelopen seizoen al de publiekslievelingen Sergio Peña en Miguel Araujo naar Emmen. Beide spelers zijn international van Peru.

Ondertussen kijkt FC Emmen ook naar spelers die eerder al actief waren bij die club. Caner Cavlan verruilde vorig jaar zomer FC Emmen voor Austria Wien. In Wenen maakt de 28-jarige Cavlan zijn minuten in het tweede elftal. Het is onbekend of de linksback openstaat voor een terugkeer naar FC Emmen waar deze zomer Burnet vertrok.