FC Emmen snapt niets van KNVB

Credits: Marco Oomen Fotografie

Opvallend nieuws uit Zeist. De KNVB heeft namelijk besloten om FC Emmen te verbieden om EasyToys op het shirt te zetten. De fabrikant van seksspeeltjes had graag voor meerdere jaren in zee willen gaan met FC Emmen.

Volgens de KNVB is dergelijke naamgeving op het shirt in strijd met ‘de goede smaak of het fatsoen’ zoals de bond in de regels heeft staan. Al op maandag 7 september deed FC Emmen het verzoek aan de KNVB om EasyToys als hoofdsponsor te presenteren. De KNVB liet echter lange tijd niets van zich horen en daarom was FC Emmen afgelopen weekend ook de enige club uit de Eredivisie zonder hoofdsponsor.

FC Emmen op de eigen website: “Wij hebben zojuist bevestigd gekregen van de KNVB dat zij geen toestemming geeft om EasyToys als hoofdsponsor van FC Emmen te presenteren. Wij zijn verbaasd en ontdaan over de afwijzing. We zullen de argumentatie van de KNVB bestuderen en ons beraden over het vervolg. Wij zijn in elk geval niet voornemens om een partij die hoofdsponsor wil worden te laten vallen.”

Het is nog onbekend of FC Emmen in beroep zal gaan tegen de uitspraak. Het bijzondere is namelijk dat de KNVB bijvoorbeeld wel toelaat om biermerken als bordsponsor op te laten treden. Net zoals de TOTO, de enige legale aanbieder van weddenschappen in Nederland, op de mouw van tien clubs te zien is. En EasyToys? De firma uit Veendam heeft meerdere sponsoruitingen in de Groningse Euroborg.