FC Emmen test duo en hoopt op aanblijven Frei

Bron: Eredivisie CV

FC Emmen ziet toekomst in Tapmahoe Sopacua en Behadil Sabani. Beide twintigers zijn op dit moment op proef bij de ploeg van Dick Lukkien en zijn transfervrij vast te leggen.

“Van beide kanten hebben we nu aan elkaar kunnen wennen. Wij hebben ze live aan het werk gezien en zij hebben nu een beeld en een gevoel bij FC Emmen”, aldus FC Emmen-trainer Dick Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. Lukkien kende Sopacua al vanuit de jeugd van FC Groningen, terwijl de Duitser Sabani afkomstig is van het Duitse Borussia Mönchengladbach. Lukkien: “Hij is een allround middenvelder, die zowel verdedigend, aanvallend als hangend op de flank kan spelen.”

Afgelopen donderdag waren er ook een aantal opvallende namen op de eerste training. Doelman Stefan van der Lei is nog in gesprek over een nieuwe verbintenis maar trainde mee. Net als de Duitser Matthias Hamrol die kan vertrekken. Ook Robbert de Vos en Desevio Payne waren nog van de partij terwijl ze eigenlijk een afgelopen verbintenis hebben. In vergelijking met vorig seizoen ontbraken Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet, Filip Ugrinic, Jan-Niklas Beste en Kerim Frei ontbraken nog.

“Met de spelers die er nu zijn ben ik al erg content”, aldus Lukkien in gesprek met RTV Drenthe. “Het niveau is hoog en natuurlijk heb ik het liefst zo snel mogelijk de groep voor komend seizoen compleet, maar er is nog tijd genoeg. Er begint nu een beetje beweging te komen op de markt, die tot nu toe erg rustig was. Ik hoop en verwacht dat we bij het tweede blok van de voorbereiding, die op 27 juli begint, nagenoeg compleet hebben. Dat moet ook, vind ik, omdat onze manier van spelen wel wat afstemming vergt.”

Hoe zit het met Kerim Frei?

Het behouden van Kerim Frei, die na de winterstop werd gehuurd van het Turkse Basaksehir, is voor FC Emmen absolute topprioriteit. “We zijn bereid om ver te gaan voor hem. Dat zal ook moeten. We moeten hem niet alleen kopen van Basaksehir, maar ook nog eens een salaris bieden. Kerim heeft het niet naar zijn zin gehad en hij weet wat hij hier kan verwachten, maar het allerbelangrijkste is dat hij weer een seizoen op niveau moet spelen. Dat heeft hij de afgelopen vijf seizoenen niet gedaan.”