FC Emmen verrast met aantrekken oud-speler Groningen

Credits: Marco Oomen Fotografie

Soms blijft een transfer lang geheim. Zo ook de transfer van Simon Tibbling naar FC Emmen. De club presenteerde de oud-middenvelder van FC Groningen vandaag. Hij komt over van het Deense Brøndby IF.

De Zweedse middenvelder tekende in Emmen een tweejarig contract. Daarnaast heeft FC Emmen de optie op nog een jaar. Tibbling begon zijn loopbaan in eigen land bij Djurgårdens IF. Als defensieve middenvelder maakte hij een grote indruk op het hoogste niveau van Zweden. FC Groningen was dan ook enorm blij dat hij in januari 2015 naar de Euroborg kwam. FC Groningen telde ruim 1,3 miljoen euro voor hem neer. In zijn eerste half jaar won Tibbling met FC Groningen de KNVB Beker en met Zweden Onder 21 kampioen. Toch wist Tibbling in Groningen niet definitief door te breken. In 2017 bracht Brøndby uitkomst. Nu keert hij weer terug naar de Eredivisie.

“Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in Nederland,” vertelt Tibbling op de website van FC Emmen. “Bij FC Emmen kom ik veel oude bekenden tegen, daar houd ik van. Als je de trainer en een aantal medespelers al kent, is het altijd makkelijker om je snel thuis te voelen bij een nieuwe club. Ik heb echt het gevoel dat ik hier in een warm bad terecht ben gekomen.”

Eerder vandaag maakte FC Emmen ook al bekend dat het aflopende contract met reserve-doelman Stefan van der Lei alsnog is verlengd. De 27-jarige doelman ligt nu tot volgend jaar zomer in Emmen vast.