FC Emmen vindt in Duitsland een nieuwe keeper

FC Emmen heeft alsnog een nieuwe doelman gevonden. Na de flirt met Sergio Padt bleef men op zoek. Uiteindelijk is men uitgekomen in Duitsland. Felix Wiedwald komt transfervrij over van Eintracht Frankfurt.

De dertigjarige Wiedweld tekende in Emmen een contract voor één seizoen. Er is een optie genomen op een tweede seizoen. Wiedwald kwam eerder uit voor Werder Bremen (reserves), MSV Duisburg, Eintracht Frankfurt, opnieuw Werder Bremen, Leeds United, opnieuw Eintracht Frankfurt en ook MSV Duisburg kwam voor een tweede keer bij hem uit. De teller staat op 73 duels in de Bundesliga, 62 duels in de Tweede Bundesliga en 28 wedstrijden in de Championship.

“Ik vind het heel belangrijk dat ik een goed gevoel krijg bij een club,” aldus Wiedwald op de website van FC Emmen. “Door de gesprekken bij FC Emmen kreeg ik dat goede gevoel hier meteen. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur. Voor mij is het een nieuwe competitie, maar toch ook niet heel ver van waar ik vandaan kom.”

In Emmen moet Felix Wiedwald de concurrentie aangaan met met de 33-jarige Dennis Telgenkamp. Die was het afgelopen seizoen de eerste keus.