FC Emmen legt Avdijaj definitief vast

FC Emmen heeft zich definitief versterkt met Donis Avdijaj te binden. De aanvaller trainde al een aantal keer mee met de selectie van Dick Lukkien. Dat beviel blijkbaar zo goed dat beide elkaar nu hebben gevonden in een contract tot het einde van het seizoen.

Voor Avdijaj is de Eredivisie geen onbekend terrein. Eerder was de 24-jarige aanvaller al actief bij Roda JC en Willem II. Avdijaj zat momenteel zonder club nadat hij zijn contract liep bij het Schotse Heart of Midlothian. De aanvaller stond in zijn jeugd te boek als één van de grootste talenten van Europa. Toch heeft Avdijaj zijn belofte nooit helemaal weten in te lossen. De in Duitsland geboren international van Kosovo speelde eerder al voor Schalke’04, Sturm Graz, Roda JC, Willem II, Trabzonspor en Heart of Midlothian. Nu hoopt de zesvoudig international van Kosovo bij Emmen te laten zien wat de kenners al langer in hem zagen.

Voorzitter Ronald Lubbers op de website van FC Emmen: “We hadden Donis al enige tijd op proef en we hebben dit als erg positief ervaren. Donis is een speler die iets extra’s kan brengen op een positie waar we nu niet veel keuze hebben. We zien hem voornamelijk als linksbuiten, maar hij kan ook op de andere posities voorin uit de voeten. We hopen dat hij opnieuw laat zien wat hij in z’n mars heeft.”

Een extra aanvallende versterking is geen overbodige luxe. FC Emmen zag Sergio Peña al geblesseerd bij het nationale team van Peru afhaken. Hij kampt met een kuitblessure. FC Emmen staat voorlaatste in de Eredivisie