FC Emmen wisselt van keeper richting duel tegen Feyenoord

Dennis Telgenkamp is niet langer de eerste doelman van FC Emmen. Voor de tweede keer in drie jaar tijd is de ervaren doelman zijn plek onder de lat kwijt. Trainer Dick Lukkien kiest zondag in het thuisduel tegen Feyenoord voor de Duitse doelman Felix Wiedwald.

Het zal een hard gelach zijn voor de 33-jarige Telgenkamp. In het seizoen 2018-2019 verloor hij ook al zijn plek onder de lat bij FC Emmen. De jonge Kjell Scherpen greep zijn kans in het debuutseizoen van FC Emmen in de Eredivisie. Scherpen trok na een seizoen naar Ajax. Het afgelopen seizoen won Telgenkamp de concurrentiestrijd van de inmiddels al weer vertrokken Matthias Hamrol. Telgenkamp begon dit seizoen weer als eerste keus maar zag begin oktober wel Wiedwald transfervrij overkomen van Eintracht Frankfurt. Bij die club zat Wiedwald voornamelijk op de bank. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Duisburg.

Telgenkamp keepte in de afgelopen seizoen ruim 150 duels voor FC Emmen. In de eerste zes duels van dit seizoen incasseerde FC Emmen met Telgenkamp vijftien tegentreffers. Het betekende dat Lukkien doordeweeks experimenteerde tegen FC Eindhoven in de beker. Naast een aantal jonge talenten kreeg ook Wiedwald zijn eerste kans bij Emmen onder de lat. Wiedwald had niet al te veel te doen. Tegelijkertijd stelde hij niet teleur. Bij een 0-0 stand haalde hij nog een mooie bal uit het doel. Nu heeft de Duitser de concurrentiestrijd voorlopig gewonnen.

Na afloop van het bekertreffen tegen Eindhoven stelde Lukkien al tegenover RTV Drenthe: “Het is niet zo dat Dennis ter discussie staat of dat er twijfel is, maar we moeten de dingen reëel bekijken. Dennis is uitstekend aan het seizoen begonnen, maar in de laatste twee wedstrijden was het niet goed. Met Felix hebben we een keeper gehaald die de concurrentie met hem moet aangaan en hij heeft het in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven redelijk tot goed gedaan.”