FC Groningen aan de haal met target Heerenveen

Niet SC Heerenveen maar FC Groningen wordt de nieuwe werkgever van Per Kristian Bratveit. De Noors international is op weg naar FC Groningen. De Groningers huren de doelman van Djurgardens met een optie tot koop.

Lange tijd leek SC Heerenveen met Per Kristian Bratveit aan de haal te gaan. De Noorse doelman zit op een dood spoor bij het Zweedse Djurgardens maar maakte ondertussen wel al zijn debuut voor Noorwegen. In Friesland moest Bratveit de concurrentie aangaan met eerste doelman Erwin Mulder. Uiteindelijk zag SC Heerenveen vanwege financiële redenen af van een transfer. Bij FC Groningen wordt hij gezien als een concurrent voor de dertigjarige Sergio Padt, die aan het einde van het seizoen uit de Euroborg lijkt te vertrekken.

Bratveit zal zich vandaag in Groningen melden voor een medische keuring. Daarna zou de Noorse keeper zich op 2 januari op de eerste training kunnen melden. In Groningen zal hij vermoedelijk de tweede seizoenshelft de stand-in worden van Sergio Padt. Wanneer de doelman in de zomer transfervrij vertrekt, dan kan Bratveit mits hij bevalt de vrijgevallen plek overnemen. Met de komst van Bratveit heeft FC Groningen straks twee internationals van Noorwegen. Ook spits Jørgen Strand Larsen maakte onlangs zijn debuut.