FC Groningen aast op Zweeds international

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Niet Stefano Vecchia maar Daleho Irandust moet deze winter de selectie van FC Groningen gaan versterken. Dat schrijft de Zweedse krant Göteborgs-Posten. Irandust is een aanvallende middenvelder die speelt bij de Zweedse subtopper BK Häcken.

Lange tijd werd FC Groningen gelinkt aan het transfervrije buitenkansje Vecchia. De Zweedse buitenspeler maakte afgelopen seizoen in de eigen competitie indruk bij Sirius met de nodige goals en assists. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus reisde zelfs naar Zweden af om met hem in gesprek te gaan. Zijn transfervrije status trekt echter de nodige belangstelling. Naast Groningen waren ook Rosenborg, Toulouse en een aantal Italiaanse clubs in de markt. FC Groningen lijkt niet meer te geloven in zijn komst en zet vol in op Irandust.

De 22-jarige Irandust heeft de Zweedse nationaliteit maar ook Iraanse roots. Als aanvallende middenvelder kwam hij dit seizoen tot 6 goals in 23 duels. Ook was hij met BK Häcken actief in (de voorronde van) de Europa League. Bij BK Häcken is Rasmus Lindgren aanvoerder. Namens Zweden speelde Irandust drie interlands. Het betrof driemaal een oefeninterland. FC Groningen zal met een transfersom moeten komen. Irandust heeft nog een contract tot eind volgend jaar. Naast FC Groningen is er ook belangstelling uit de Tweede Bundesliga. SV Darmstadt heeft eveneens belangstelling.

Met een eventuele komst van Irandust kan niet alleen een streep door de naam van Vecchia. In de voorgaande transferperiode probeerde FC Groningen bij Sparta namelijk Abdou Harroui los te weken. Financieel kwamen beide partijen er echter niet uit.