FC Groningen al mondeling akkoord met Fortuna en Diemers

FC Groningen rekent op de komst van Mark Diemers naar de Euroborg, dat meldt Dagblad van het Noorden. Feyenoord informeerde last minute nog bij de zaakwaarnemer van Diemers maar heel concreet lijkt dat niet te zijn geworden. FC Groningen heeft zelfs al een mondeling akkoord met de middenvelder.

“Wij zijn er helemaal uit met Mark Diemers en wij zijn er ook helemaal uit met Fortuna Sittard, dus voor ons is het heel simpel”, zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen in gesprek met Dagblad van het Noorden. “Het zat een tijdje vast tussen Diemers en Fortuna over een doorverkoopclausule, maar er is van beide kanten een mondeling akkoord. Het moet alleen nog goed op papier en de medische keuring moet nog plaatsvinden, maar we hebben een jawoord gehad van zowel Diemers als Fortuna. De handtekeningen worden normaal gesproken gezet na een medische keuring, maar bij mijn weten is een mondeling akkoord ook een akkoord. Wij gaan er dan ook gewoon vanuit dat het klaar is.”

Fledderus rekent er niet op dat Feyenoord de deal alsnog kaapt, al houdt hij nog een slag om de arm. Fledderus: “Dat kan natuurlijk nog, je weet nooit hoe het loopt in deze business. Als een topclub zich meldt, doet dat natuurlijk wat met een speler. Wat dat betreft is dit wel een vervelende situatie. Zoals ik het vertel is in ieder geval de kant van het verhaal vanuit het perspectief van FC Groningen. Zaken kunnen uiteindelijk altijd nog mislukken, hoe zeker ze op zeker moment ook lijken. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat afspraak afspraak is en dat de deal beklonken is. Dat heeft Fortuna ons ook laten weten en we gaan er vanuit dat Diemers en zijn zaakwaarnemer er ook zo inzitten.”

Vanavond kwamen het Algemeen Dagblad en Voetbal International met het nieuws dat Feyenoord zich last minute had gemeld. Dat was overigens alleen bij de zaakwaarnemer van Diemers, niet bij Fortuna Sittard. Het lijkt echter in korte tijd de tweede speler die uiteindelijk niet naar Feyenoord trekt. Eerder kwam Feyenoord niet tot een vergelijk met de transfervrije Bryan Linssen van Vitesse. Nu zouden de onderhandelingen tussen Diemers, Fortuna Sittard en FC Groningen al zo ver zijn dat Feyenoord de transfer niet kan kapen.

Overigens zit Fortuna Sittard zelf ook niet stil. De 21-jarige Emil Hansson staat op het punt om een meerjarig contract in Limburg te tekenen. Hansson stond jarenlang te boek als een enorm talent bij Feyenoord. Daar brak hij niet door. Met RKC Waalwijk maakte hij op huurbasis indruk in de Keuken Kampioen Divisie. Het leverde een transfer op naar Hannover ’96. Die club verhuurde hem de tweede seizoenshelft weer aan RKC Waalwijk. Fortuna Sittard ziet in Hansson een investering voor de toekomst en de logische vervanger van Ciss die op korte termijn naar de Ligue 1 trekt. Hansson kost Fortuna Sittard tussen de 150.000 en 250.000 euro.