FC Groningen bindt Suslov voor langere tijd

FC Groningen heeft veel vertrouwen in Tomas Suslov. De jeugdinternational van Slowakije zette zijn handtekening onder een nieuw vijfjarig contract. Dat bindt de achttienjarige aanvaller nu tot de zomer van 2025 aan de Groningers. Suslov lag eigenlijk nog tot de zomer van 2022 vast.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “In de relatief korte periode dat Tomas nu in Groningen is, heeft hij een goede en snelle ontwikkeling doorgemaakt en laten zien over zeer specifieke kwaliteiten te beschikken. Tomas is een speler die een speciaal oog heeft voor het spel, behendig is aan de bal en over scorend vermogen beschikt. Hij heeft temperament en als hij dit op een positieve manier in zijn spel legt, gaat hem dat ook nog veel extra’s brengen. Tomas is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, maar dat zijn wij ook. Wij zijn blij dat we hem langer hebben weten te binden, want voor zijn talent is doorlopend belangstelling uit binnen- en buitenland.

De talentvolle aanvaller maakte al zijn debuut voor de Trots van het Noorden, en kwam zelfs al tot scoren. Inmiddels staat de teller op drie duels in de Eredivisie. Suslov maakte in 2018 de overstap vanuit Slowakije naar Groningen. Op dat moment had hij al stage gelopen bij Bayern München.