FC Groningen denkt aan transfervrije Zweedse aanvaller

FC Groningen maakt nu echt werk van een buitenkansje in Zweden. Het was al bekend dat Mark-Jan Fledderus onlangs in Zweden was om een potentiele versterking te spreken. Volgens Stefan Bleeker, clubwatcher van FC Groningen bij RTV Noord, is de club in gesprek met Stefano Vecchia van Sirius FK.

Aanvankelijk was er nog enige twijfel in Groningen. De Noordelingen zagen namelijk opeens Nasser El Khayati beschikbaar komen. De aanvallende middenvelder liet onlangs zijn contract bij Qatar SC ontbinden. El Khayati werkte eerder bij Kozakken Boys nog samen met Danny Buijs. De oefenmeester klopte daarom ook aan bij de middenvelder. Toch ligt een transfer gecompliceerd. Bleeker in gesprek bij RTV Noord: “Volgens mij is er summier contact geweest. Hij zou er ook op terugkomen. Dat is volgens mij nog niet gebeurd, maar het kan zomaar veranderen. Dus je moet voorzichtig zijn met wat je erover zegt.”

Toch zijn er voor FC Groningen ook andere opties. Bleeker vervolgt tegenover RTV Noord: “Groningen is ook druk bezig in Zweden met een aanvallend ingestelde speler. Ik denk dat daar de voorkeur naar uitgaat.” Volgens RTV Noord gaat het om de Zweedse buitenspeler Vecchia die in eigen land actief is bij Sirius SK. Bleeker: “Het is een aanvallende speler die veel doelpunten heeft gemaakt en zeer belangrijk is voor zijn team. Dat zou dan het zogeheten buitenkansje kunnen zijn.”

De 25-jarige Vecchia loopt binnenkort uit zijn contract bij Sirius SK. Daarmee is de buitenspeler transfervrij in Zweden op te halen. Vecchia brak dit seizoen definitief door bij Sirius. In 24 competitieduels scoorde hij 11 keer en gaf hij 7 assists. Daarmee hoort hij tot de meest scorende spelers in de Allsvenskan, het hoogste niveau van Zweden. Alleen Christoffer Nyman scoorde dit seizoen vaker. Hij scoorde 13 keer. Bijzonder knap omdat Sirius zelf in de middenmoot bivakkeert. Lange leek Jesper Karlsson topscorer van Zweden te worden. De 22-jarige aanvaller trok na 11 goals voor Elfsborg naar AZ.

Eind november loopt zijn contract af. Daarna zou hij bij FC Groningen kunnen trainen. Pas vanaf januari is hij dan speelgerechtigd.